om en månad....

om en månad då är min tid på JMK slut, jisses va tiden gått fort, tycker nyss jag började där.... men det är över ett år sen, o jag har överlevt, Mems, Tom, Jos, PR, Pop, Kom1, Kom 2 , B-uppsats, o förhoppningsvis 2 kurser till.
det är skrämmande att tiden går så fort. Faktiskt.
Idag har jag varit där iaf o brainstormat över mitt o Lisas teoripaper. nu tror jag vi har kommit igång, men det brinner i knutarna, har en vecka på oss o på onsdag åker Lisa till Åre, o jag har en massa VFU o grejer som kommer ivägen.. Wellwell vi har klarat oss förut så det borde gå , med gemensamma krafter tycker jag!!

Pratade me Becca nyss, har tydligen brunnit i S-tälje. o stackarn som e BC där... var helt ensam. Galet!
Jag mailade kommunen idag o frågade om min VFu, fick svar p å10min, annat det än när man försöker få kontakt med de på skolan som är ansvariga, har inte fått svar på TRE dagar. SÅ mycket för organisationer som ska bry sig. Blir så less!!!

Ska iaf bo hos Mini o Morris vecka 14, Becca ska till varmare breddgrader, dvs Thailand,. Myspys, katterna är så goa:). Tycker om o kunna ha katter "till låns" blir ju så låst om man hade egen, o ingen kan ersätta Gustaf. han va bäst!! Smyge o Jasen va speciella de med ,men Gustaf va bara coolast. Morris är ju lite härlig han me, får ta me lite potatischips åt honom:) o Mini är som Miza, lite egen, o bitchig, men det är ju personlighet det med!!! Får ju inte glömma Yoda o Chewy heller. Yoda är faktiskt inte fet, sådeså, Bea o Fredrik får säga va det vill, man ska inte mobba individer med underhudsfett... haahha.
Men som sagt, mys me Morris en vecka ska bli skoj:)

Words can't bring me down, or can they?

Just nu läser jag en kurs som heter "Individens utveckling och socialisation", mkt intressant och lärorik. Ger mycket so to speak.
Idag handlade seminariet om mobbning. Alla fick presentera några kapitel var ur en bok o så diskuterade vi runt ämnet.
Först nu börjar jag förstå hur djupt rotad min skeva självbild är. Mkt av det som hände i lågstadiet har jag helt ärligt förträngt. O det var ganska oskyldigt i jämförelse med vad min gymnastiklärare höll på med.
Kunde man inte spela fotboll och volleboll var man dålig.
Kunde man inte stå på händer och jonglera var man dålig
Kunde man inte springa fort eller hoppa bock var man dålig
Var man inte pinnsmal var man ful
åt man "för" mkt, blev man ful.
JAG dög aldrig åt henne, för simning var ju ingen sport. På SEX år var vi i simhallen EN gång. en enda. o simning var ju det enda jag kunde.
Jag minns en lucnh i sexan, jag satt på en sedvanlig grön stol i matsalen, det var pyttipanna, som jag då tyckte om, hade en tallrik full med mat. Gympaläraren sätter sig mitt emot,
-Oj va mycket du äter. DU borde börja äta mindre NU, så blir du också SÖT och SMAL som de andra tjejerna i klassen.
De orden har sen förföljt mig som ett mantra genom åren, "om du äter mindre blir du OCKSÅ  SÖT och SMAL som de andra flickorna".
När jag ätit upp möter jag en av mattanterna i korridoren som utbrister "jaså du är mätt nu".
 
Detta är bara en händelse jag minns, men det är den som satt värst spår, för 15 år senare, blir jag ledsen när jag tänker på det. Riktigt ledsen. O än idag har jag perioder när jag verkligen tror att om jag blir smal så blir jag söt och omtyckt. Men jag vet ju innerst inne att det inte är så. There is so much more to a person than his/her looks! o jag vill inte va en ytlig människa....

Jag vill ha en egen måne

som jag kan resa till, tills allt ordnat sig,
e ju inte olycklig, men jisses va jag har fullt upp. Både rent praktiskt och rent tankemässigt.,... Folk förbryllar mig. Tiden jagar ikapp mig, TORSDAG imorn, va fasen va ju måndag nyss jue!!!!!!!
som sagt skulle vilja sitta o dingla me benen på den där månen o kolla på medan nån pseudo jag gjorde färdigt allt.

Förlovningen

måste ju bara kommentera den också. har inte kollat mer än löpsedlarna o en snabb blick på en TV. men ÄNTLIGEN. stackars Victoria... jisses alltså. Drottningen såg sur ut. Varför, dumma tant!?!?!.
Men jag hoppas verkligen att Victoria o han Daniel får det bra nu, vi lever på 2000talet, jag tror killen är "god nog".

Look into my eyes, look into my heart and see what you mean to me!

Alla som känner mig väl, och alla som jag bryr mig om hoppas jag gör det. Ni vet vad ni betyder.  Alla som betyder nåt har egna platser i mitt hjärta. Men just nu orkar jag inte riktigt uttycka det som jag borde.
Känner mig som en järndank, typ, om man ska försöka använda en metafor.... Sjuk, trött o stressad. men jag o Fan är halvägs över nu!! Det SKA gå.
Låg i mammas knä o tittade på House idag, ibland är det skönt att känna sig som om man är liten o inte har några större bekymmer. Ett russin i vardagen så att säga.
Men nu har jag suttit här o sammanfattat tre texter, fixat fallbeskrivningar o hoppas vara in-the-loop inför morgondagens seminarium.
På torsdag blir det JMK för hela slanten, jag o Lisa ska brainstorma till tusen. O det brukar funka, vi är bara lite sega i starten. ...

Har lite till o fixa sen ska jag soooooooova.

Förnuftet talade

Har skrivit hemtenta HELA J_LA DAGEN!!!! Ursäkta det dåliga språket, men jag är ready to kille myself. det är så tråkigt, o man får aldrig nog me sidor o leka med.....:( Skulle åka o kolla på film hos Bea o Fredrik, men jag fick tacka nej, för samvetet sa att jag skulle plugga vidare för att slippa en all nighter imorn. hoppas jag slipper det. Deadlinen ligger på kl 9 på måndag morgon o nåra timmars sömn vore tacksamt, måndagen är fullproppad, har inte en rad kvar o skriva på i kalendern.... Dessutom måste jag ta o skicka in en fallbeskrivning till IUS kurs läraren... men det tar nog typ 10min o göra,värre e det me instuderingsfrågorna jag måste svara på för att jag inte kan gå på seminariet.. men så kluriga verkade de inte, o hon sa att jag kunde skicka in allt på måndag kväll. o det va ju snällt!!!

well well ska väl återgår till tentan I suppose....
 
HEMTENTAÅNGEST och TRISTESS

En fet kvinna uttalar sig!

Nu får det banne mig vara nog!!! Inte för att jag slaviskt följer Let's dance, men har jag inget annat för mig så kollar jag. Förra veckan ringer Becca o bara -"har du TVn på , VAD har hon på sig???" Hon var Car Jans danspartner som hade någon slags spetskroppsstrumpa, som inte var snygg nånstans.!!! Fler har tydligen hört av sig till programmet efter sänding, o jag håller med, LD är familjeunderhållning, den utstyrseln är opassande! Som svar på det säger Carl Jan:

                    - Jag tror att det är feta kvinnor som inte tål att se snygga kroppar.
                      Det var ju bara kvinnor som klagade, inte en enda man! fnyser Carl Jan Granqvist.

Va i helvete är det för fel på karln????+ Helt ärligt, Ok, han skulle säkert räkna mig som fet, om han nu har den pinnsmala partnern som måttstock, men Becca är inte fet nånstans!!!! UT med Carl Jan är det enda jag har o säga, o jag undrar vart han tycker han är snygg nånstans. Han är äcklig även genom TVrutan, typ kryper innanför skinnet på en... USCH!!  Här e länken till hela artikeln: http://www.metro.se/se/article/tt/2009/02/19/nojetvcarljandans/


I övrigt har veckan flugit fram, as usual, har just nu äckligt mkt att göra. Men kan inte bestämma mig om jag ska börja med hemtentan nu eller imorn bitt, är sjukt trött så allt kan gå fel, men samtidigt har jag ju nåt o starta med.... hmmm dilemma.....

Vad är väl 45 min spinning...?

JO alldeles alldeles UNDERBART, känner mig nästan som människa igen!!
Men imorn blir det biblioteket igen. Bättre än tentasal iaf!! Men o så ensamt!!! Fast det är ju då man är kreativ, finns inte så mkt annat o göra. Därför jag åker hemifrån oxå, för att slippa distraktioner. Men nu hörni e det HOUSE!!! :)

Sämsta salstentan EVER!

Tänk er in i situationen att försöka skriva, men bordet bara skakar, som på en buss typ...
Sen att försöka sitta bekvämt, men stolen skakar lite då o då...
Sen att höra någon sitta o halvgråta bakom, men inte kunna vända sig om,
o slutligen inse att personen bakom är dunderförkyld, men andas måste man ju.
Det var min tenta det.... Personen framför kunde inte sitta still, allvarligt, hon rörde sig en gång i minuten. Tack gode gud för sudd!! O hon bakom var FÖRKYLD:/ samt satt typ o grät, men tentavakten hade typ 10 par ögon, så jag antar att om jag vänt mig om hade jag åkt dit för fusk.
   var öppen bok tenta, hatar det. Antingen ska de väl kolla att jag kan nåt, o inte låta mig ha böckerna, eller så ska det kolla att jag kan nåt ändå, o låta mig sitta hemma o skriva hemtenta eller uppsats! I det här fallet gick typ en timme åt åt att slå i böckerna för att hitta sidangivelser, men tillsist la jag ner det projektet. O skrev en fin rad på slutet av tentan att det hämmade min kreativetet samt tog för lång tid att hitta sidnummer. Jag kunde bättre utan böckerna. SÅDESå. typ.
   Efter tentan tog jag sällskap på T-banan med Maria, gick sen från Odenplan till Östra o fick vänta på tåget i en evighet:( Jag som var sååå hungrig. De sedvanliga tyska barnen med fyrkantiga ryggsäckar gick förbi, varför har alla de lika stela fula ryggsäckar??? en stilla undran.
Väl hemma åt jag sen lunch o kollade på Joey, o Vänner med systeryster.
 "oh what a nice name"
"if you like that you should hear my phonenumber"
HAHAHA ok jag är trött men fn den va bra!!!
    Nu e det då dags o skriva hemtentan i media. Men jag har nån slags ide' om att man efter 12h pluggande (igår) samt 4.5 h tentaskrivande vilket lett till RYGGONT (tack gode gud att jag ska till naprapaten på tors.) så får man unna sig lite time off, tänkte åka o träna, o sen kolla på House ikväll, nya säsongen drar ju igång. Sen sova,å så upp imorn. Jag är ju nästan värd det , tycker jag iaf. För är man för trött så lär man sig inte mkt ändå! Eller e det nåt jag bara hittat på för att komma undan... nej faktiskt tror jag att jag för en gångs skull har rätt!!

Keep smiling, keep shining!

Livet e så bra mycket enklare om man försöker vara glad.
Har testat en hel vecka att inte låta mig själv haka upp mig på småsaker, att inte genast se allt negativt, utan vända på det o försöka hitta nåt plus med en situation. Och det har gått rätt bra,vilket inte bara har märkts på mig själv o mitt humör, utan även på de runt omkring mig. Antar att jag inte är så rolig att umgås med när jag springer omkring som ett åskmoln...:)

Helgen till ända. REDAN. Får ont imagen av hur fort tiden går, galet fort!!!
Salstenta på Tisdag, så det blir Frescati imorn.
Sen på Torsdag har vi nytt kursintro ute på Konradsberg, o sen Naprapat
På fredag har jag föreläsning på den mindre bra tiden 13-15, så jobbigt när de lägger fl mitt på dagen, man gör inget vettigt innan o inte nåt vettigt efter.....särskilt inte på en fredag! Jag har iofs en hemtenta som ska in på måndagen efter ,så denna vecka kanske jag faktiskt tar mig i kragen!!!! Hoppas jag!!

Nu ska jag ta mig lite java:)

Så där skönt-ont!

Var hos naprapaten idag ,eller på naprapathögskolan, O jisses va det var värt pengarna!! Det gjorde sjukt ont vissa stunder, men det var så där skönt-ont, för spänningar o så släppte. Fick en övning jag ska göra varje dag. får se till o göra det oxå. ska nämligen tillbaka nästan vecka.. haha.  Tack Becca för att du ringde, så jag äntligen fick ändan ur vagnen o gick!!!!

one hell of a long day

Att gå upp 7, det är nån sorts straff, i min värld iallafall!
Men när jag väl satt mig i bilen återfann jag mitt goda humör från igår. O det var ju trevligt. Träffade på en av mina gamla favoritlärare utanför Tibble, Johanna. Som jag sen skulle följa med på lektion. Det var otroligt kul att träffa henne igen, mungiporna var konstant i rörelse när jag satt o observerade på hennes lektion. uttryck som "ok I'll let you live" Fick mig att minnas the good ol days i Skolhagen.
Pratade en bra stund efter lektionen o drog upp gamla minnen o klasskompisar.
När jag gick därifrån- i solen- insåg jag att jag nog valt rätt, det verkar så otroligt kul att vara lärare efter idag. JOhanna är ju en av mina inspirationskällor, en av de lärarna som ställde krav, som var jobbiga då, men som man uppskattar mer än nånsin idag!
Så kul att känna att man är på rätt spår, lättare att tragla sig igenom resten på SU då! Jag ser ljuset!!!!!

Skrev min VFU rapport, den blev 15 sidor, inte 4-5 som den skulle vara..... mutter hur lyckas jag alltid
O jag skrev den på en dag, en endaste dag, för första gången på 3.5 år har jag gjor tnåt sånt. Jag är annars fast besluten att skrivande är en utdragen process. men ibland räcker inte tiden till.

Imorn ska jag o Becca på massage, sjukt efterlängtat!!!! Men man kan undra va de menar med "vanliga underkläder" vad är "ovanliga underkläder" hahaahah

Förutfattade meningar

Jag har gått omkring med en massa förutfattade meningar om folk i min klass. Jag blir så sjukt glad när jag blir motbevisad. Och detta är ännu ett steg i min uppryckning från neggo-natta träsket (citerar Mirre där lite....) Trots att jag har galet mkt att göra så är humöret på topp av nån anledning.
Satt på JMK hela dagen o diskuterade texter, när vi väl kom till seminariet höll jag på o somna knallfall i stolen.
O imorn ska jag upp ÄNNU tidigare o ut på fältobservation i gamla gymnasieskolan. Kan bli intressant.... hoppas jag!!!

Satt o tittade på nån gammal sån lista jag fyllt i på nån community o hittade svaret på
"Hur skulle dina vänner beskriva dig?" Hade svarat ;"hm beror på vilka, antingen pratglad o sprallig, eller tyst o rätt negativ...". Nu ska jag ta tag i det pessimistiska mig, o räta upp mej! Har märkt på 2 dagar att det är roligare att gå omkring med ett leende på läpparna än att hänga upp sig på småsaker eller gå omkring o oroa sig o va sur......go figure, hade väl vem som helst fattat jue!!!!
Men bättre att komma på det sent än aldrig!!!

Åtta timmar

har suttit o pluggat idag, på biblioteket, i åtta timmar, o jäklar vad jag har fått saker gjorda. Känns bra. Fickju inte så mkt gjort igår... men idag :) Fick sitta på favvoplatsen också, even better!! Men nu är jag så galet trött o hungrig så jag måste dra mig hemåt.

Tisdag imorn, o seminarium i grupper.
E livrädd, har ju inte hunnit läsa allt. som de andra som inte pluggar dubbelt.
Ibland tvivlar jag på min intelligens.
Det har jag kommit på att man kanske inte ska. Hur reagerar folk på att man ser ner ¨på sig själv egentligen?
har inte tänkt på vad jag tycker om andra som gör det, inte de i min närhet iallafall. Nu menar jag inte att man alltid ska klappa sig själv för bröstet, men man måste kanske gilla sig själv lite granna.
Biblioteksstudier ger tid för självrannsakan också. Ska nog börja va här mer:)
Gillar iaf Frescati bättre än Konradsberg.
Näe men hem o mat då!

Mållgan måste väl kunna motbevisas?

Man kan ju undra om det är 1a april eller nåt. seriöst! Att inte polisen kan motbevisa att en 120cm lång "mållgan" INTE körde en bil som de hittade en normalväxt existerande person vid är helt SJUKT. det måste ju va ett skämt. Kan man skylla på Mållgan ska jag oxå börja köra så fort jag skulle vilja o sen om jag åker dit så ska jag skylla på min egen  låtsas vän Ceciliga, det va inte jag det var Ceciliga som körde. funkade ju nästan på mamma när jag var liten, det var nämnda Ceciliga som gjorde allt dumt..... Sweet, då vet jag det. Men rattfull skulle jag aldrig köra, så som han som hävdade att det faktiskt var Mållgan som körde. Men seriöst , SKÄRPNING Sverige. Vad ska man skylla på härnäst.... Nån måtta får det väl ändå va på fjanterierna!?!?!?!?!!?
Kolla själva!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4350187.ab

Förövrigt är jag lack på Telia bredband, har uppgraderat men inte fasen gårt det snabbare. Skärpning där med!!!


Six pence non the richer

Länge sen man lyssnade på dem, men you tube är bra:)

Livet rusar fram, onsdag nästan slut till o med. Jisses.....
Pluggar mest, jobbar lite, socialiserar mig litelite o tränar nästan inge:(, hinner ju inte. Man måste prioritera, men det känns, blir äckligt trött o får ont i rygg o axlar av att inte träna ordentligt., men idag blir det ialla fall spinning.:)

Mycket i skolan, riktigt mycket, att läsa in o analysera. Har iaf fixat så jag kan göra min fältobservation, genom en gammal lärare till mig. :) O hon kom ihåg mig o min gamla "obs klass", haha.

Skulle pluggat idag, massor efter min Fl, men det blev inte så, lite pga SL, som inte är bra nånstans, vad är deras egentliga problem...... ? man kan ju undra! Skyller på massa signalfel, kortar tåg o ställer in buss o t-banor så man står packad som en annan sill kl 8 på morgonen, mindre skoj!! 2mornar i rad!! Sen att köra 4an med en "kort" buss, HALLÅÅÅÅ funkar inte anytime of the day, det bara e så.
Imorse gav jag upp vid Odenplan o tog t-banan!! Hela bussen var full med små barn som skulle till Vasaparken .som Peter och Petra, var lite roligt att jag tänkte på det innan de sa det:) Även lite jobbigt att en 4 åring har koll på Nobelparken o jag inte har en susning om vart den ligger... hehe

När jag kom hem  från skolan skulle jag äta, o sen svara på mail, o sen har jag blivit sittande här... o strax ska jag åka o träna. bra där INTE.. wellwell e inget bra på TV ikväll iaf, så det löser sig nog.. pluggar bäst på kvällen iaf, o imorn börjar jag först kl 14, så tänkte åka in vid 10 o sätta mig o plugga där! Har lite ångest över att jag måste missa ett seminarium imorn, men en Fl o ett sem krockade förut o då gick jag på seminariet, o nu känner jag att Föreläsningen ger mig mer !!

näe men spinning var det va!?!?

RSS 2.0